>

Fontos tudni, hogy a svédmasszázs képezi az európai masszázsok alapját. Öt alapfogása van, de ennek kivitelezésében különféle változatokat figyeltem meg eddig. Illetve egy idő után minden masszőrnek kialakul a saját stílusa, s ahogy haladunk előre az ismeretanyagokban akarva-akaratlanul is kiegészül más fogásokkal.
Az egész testre hatással van, de ezt igazából mindegyik masszázsra elmondhatjuk. Nem lehet egy-egy rész masszázst csak az adott területre koncentrálva nézni. Minden mindenre hatással van.
Lehet kérni belőle teljes testmasszázst, hát masszázst, nyak-vállöv és dekoltázsmasszázst. Van aki a fáradt kezeit szereti masszíroztatni és van aki kimondottan az igénybe vett lábaira fókuszál. Teljesen egyéni ez is, minden esetben érdemes a masszőrrel megbeszélnünk, hogy mit is szeretnénk.
Fokozza a vérkeringést, az anyagcsere- folyamatokat, javul a bőr rugalmassága és az izmok görcsössége.
Kérhető mellé köpölyözés is igény szerint, de ezt minden esetben előre kell jelezni!

A köpölyözés, nem újkeletű dolog. Eredete a régmúltba tekint vissza. Használták a kínaiak, sőt vándorló magyar őseink is.
Manapság van belőle gumi és szilikon harangformájú köpöly is. Ezt összenyomva, rácuppantjuk a vendég hátára és a görcsös izmokat a vákuum erejével nagyon jól lazítja. De lehet vele csúszó köpöly masszázst is végezni. Erősebb vákumot az üveg harangokkal tudunk képezni. Ez az un. tüzes köpöly.
A letapadt izomzat esetében nagy szolgálatot tesz, de ennek szép lila nyomai maradnak. Pár nap után elhalványodik, majd felszívódik. Helyesen alkalmazva ártalmas hatása nincsen. Sokan kifejezetten kérni szokták. Akik még nem próbálták ki, azoknak elsőként a gyengébb gumi köpöly kipróbbálását ajánlom. Csak szépen fokozatosan…

A narancsbőr elleni küzdelemben hatásos segítség tud lenni, ha nem csak ettől várod a csodát hanem te magad is teszel érte!
Speciális zsírtörő fogások alkalmazása, radírozás, köpölyözés és cellulitkefés masszázs jellemzi. Kérhető mellé testtekercselés is, aminek időtartalma alatt hátmasszázs folyik. Ez utóbbi hosszabb, 70 percet ölel fel.

Melegolajos aroma masszázs:
Ez tulajdonképpen egy a svéd masszázs lazító fogásain alapuló masszázs. Nem az átgyúrás a cél, hanem inkább a szelíd lazítás. A meleg olaj és a vendég által kiválasztott aroma csepp finom kombinációja garantálja a tökéletes ellazulás.
Kérem amennyiben valamilyen illóolajra allergiás, arról mindenképpen tájékoztasson még a masszázs megkezdése előtt!

Meleg mécses masszázs:
Szintén egy lágyabb, relaxáló masszázstípus. Hasonló a melegolajoshoz, csak itt a mécsest meggyújtva jutunk a finom és illatos anyaghoz. Élménynek sem utolsó.

A lávaköves masszázs során vulkanikus köveket használunk, amiket előtte egy kimondottan erre a célra használt edényben átmelegítünk. A lávakő melegítő edényben melegvíz van, hőmérséklete szabályozható. A kihűlt köveket ide tesszük vissza, s folyamatosan a masszázs közben cserélgetjük. Így mindig meleg kövekkel tudunk dolgozni. Többféle méretű és formájú kő létezik, így bátran alkalmazhatjuk háton, lábon, karon, dekoltázson stb.
Lazítja az izmokat, átmelegít, stresszoldó hatása van, az energiablokádokat oldja.

Két részből áll. Egyik része a kínai gerinc kimozgatás, ami főleg rezegtetéses fogásokkal dolgozik a gerinc mentén. A másik fele pedig a kínai arc és fejmasszázs. A megfelelő pontok speciális, vivőanyag nélküli masszírozásával csodálatos hatásokat tudunk elérni mint fizikai mint spirituális síkon. Feltölt, blokkokat old és regenerál.
Külön-külön is igénybe vehető és teljes értékű szolgáltatás, de akár egymás után is kipróbálható.

Amikor a lávaköves masszázsról hallunk, akkor igazából egy energizáló és lágy masszázs fajtára gondolunk. Sőt, nekem több vendég mesélte is, hogy azt hitte (sőt valakinek volt is ilyen tapasztalata), hogy arról szól csak az egész, hogy meleg köveket raknak rá amíg ő pihen.
Nos, ettől azért jóval többet ad ez a típusú masszázs, és nem csak köveket pakolgatunk az emberek hátára!

Most nem a történetéről szeretnék mesélni, inkább csak egy kis betekintést nyújtani ebbe az élménybe! Mert igenis élményszámba megy! Eszméletlenül ki tud kapcsolni az ember és az idő megszűnik létezni. Nekem volt például olyan tapasztalatom is, hogy bealudtam egy kis időre majd mire észhez tértem volna megint az álom kerülgetett, ám mégis a végére kisimult és kipihent voltam. A meleg kövek fantasztikusan kilazítják a görcsös izmokat, átmelegítik a hideg kezeket és lábakat.

Különösen a hideg és borongós időben esik jól az embernek. Jó felmelegedni, jó kilazulni és feltöltődni általa. Pár éve kezdtem el a svédmasszázzsal kombinálni a lávaköveset. Nagyon jól reagálnak rá az izmok. Kíméletesebben lehet lazítani. Eleve egy felmelegedett izommal könnyebb dolgozni.
Váltakozik az erősebb és a gyengébb masszázs, a kövek és a kezek munkája. Némelyik kő hosszúkás, speciálisabb formája lehetővé teszi, hogy a nyak területét átdolgozzuk vele. A lapocka alá is könnyebben oda lehet férni, sőt azt figyeltem meg, hogy a nagyon csiklandós hátúakkal is csodát lehet tenni, ha ötvözzük ezt a két technikát!

Igazából bármit is preferál az ember, én azt mondom a lávaköves vagy a lávakő-svéd mix masszázst egyszer mindenkinek ki kell próbálnia!

Kata Masszázs © 2017 Minden jog fenntartva.